PROCEDURY OBOWIĄZUJĄCE NA STOŁÓWCE SZKOLNEJ
ZGODNE Z WYTYCZNYMI MEiN, MZ GIS od 1 września 2021
1. Posiłki wydawane są na stołówce szkolnej zgodnie z obowiązującymi procedurami, zapewniającymi prawidłowe warunki sanitarno-higieniczne.
2. Spożywanie posiłków odbywa się w tych samych grupach i z zachowaniem dystansu.
3. Odległość między stolikami wynosi co najmniej 1,5 m.
4. Blaty stołów i poręcze krzeseł dezynfekowane są po każdej grupie.
5. Wielorazowe naczynia i sztućce są myte w zmywarce z dodatkiem detergentu, w temperaturze min. 60°C lub wyparzane.
6. Ze stołów usunięto dodatki (np. cukier, jednorazowe sztućce, wazoniki, serwetki).
7. Dania i produkty są podawane przez osobę do tego wyznaczoną/ obsługę stołówki.
8. Szczególną uwagę zwraca się na utrzymanie wysokiej higieny mycia i dezynfekcji stanowisk pracy, opakowań produktów, sprzętu kuchennego, naczyń stołowych oraz sztućców.